tisdag 22 juli 2014

Fågelbajs

Henry besitter en stark aversion mot fågelbajs. Fågelbajs är inte okej överhuvudtaget, inte på stolar, inte på leksaksbilar, inte någonstans faktiskt.

Under sommaren har Henry gått från "bajsfågel" till "fågelbajs" och idag kom även tecknet. Ett klart och tydligt fågelbajs framfördes. 

Eftersom sommar innebär bad och inga hörapparater blir det mycket tecknande, nyttigt för oss alla. När så dagens fågelbajsepisod inträffade tänkte jag utmana honom lite. Istället för att gå fram till honom när illvrålet FÅÅÅÅGELBAAAJS ljöd över nejden och säga till honom att hämta spade för att ta bort den hatade klutten satt jag kvar i solstolen och tecknade istället. Jag hörde honom muttra "hämta gräven bort fågelbajs. MAMMA LÄMPA!!!!" Vi gick tillsammans till sandlådan, hämtade en spade och rengjorde rutschkanan. 

Allt väl. Fågelbajset borta och rutschkanan klätterbar igen. Mamman nöjd över att sonen hängde med i tecknandet.


2 kommentarer:

  1. Kör ni på fågel+bajs? Antar att alla djur+bajskombinationer funkar. Har ju en storasyster här som tycker att allt som har med kiss och bajs att göra är hysteriskt roligt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp. Fågel+bajs kör vi på. Tecken som inkluderar kiss och bajs är extremt poppis här också, syrran är 5 och liksom er storasyster tycker hon det är hysteriskt roligt med kroppsliga funktioner

      Radera