onsdag 13 mars 2013

Boktips


Surfade runt häromkvällen och stötte på den här bokenThe Ear Foundations sida och var genast tvungen att beställa hem den. "My brother John" är skriven av Joanne Zellweger och handlar om syskonen Caroline och John och alla hyss de hittar på under en dag. Storasyster Caroline beskriver hur det kan vara att ha en lillebror som har hörapparat och CI och syskonen är väl som barn är mest, ganska busiga.

Båda barnen satt i mitt knä när jag läste boken och båda verkade uppskatta den. Storasyster gillade det faktum att storasyster i boken också har en lillebror som inte hör och Henry gillade bilderna. Bra betyg med andra ord.

Hittade även en annan bok jag varit ute efter ett tag häromdagen på den lokala loppmarknaden (till det facila priset av fem kronor), Jonatan på Måsberget av Jens Ahlbom från 1986. Alla andra har vingar men Jonatan föddes utan vingar och är därför annorlunda och lite udda.

Jag tycker det är viktigt visa båda syskonen att de inte är ensamma i den situation de befinner sig i, att andra storasystrar också har småbrödrar med hörapparater och CI, att andra små pojkar och flickor också hör dåligt. Ett sätt att visa detta är genom litteraturen, att genom böcker kunna identifiera sig med andra människor med liknande historier. Att se andra barn som är annorlunda, som inte är stöpta i samma form som alla andra.My Brother John: Children's Books about Cochlear Implant & Hearing Aid: Mi Hermano JuanJonatan på Måsberget (inbunden)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar