torsdag 28 februari 2013

Tvåteckenmening och logopedbesök

Igår tecknade Henry för första gången en tvåordsmening! Efter att ha ätit upp sin tilltjatade smörgås (istället för lagad middag, svårt att stå emot en charmör som både tecknar och säger ah-ah samtidigt som han ler med hela huvudet) tecknade han "mat slut". Inte utan att man blir aningens stolt över ättelägget!

Dagens huvudperson inom den skånska vården har faktiskt varit storasyster, för en gång skull har fokus inte legat på Henrys språkutveckling utan storasysters. Vi tog ju med storasyster till Lund för ett tag sedan med ambitionen att få ett utlåtande från Henrys logoped, så där lite vid sidan om, och det lyckades vi med. En dryg månad efter vår egenremiss var det då dags för logopedbeök. Storasyster var väldigt exalterad och tyckte det var kul att det var hennes tur att få all uppmärksamhet. Kontentan av det hela var iallafall att vi ska komma tillbaka fem gånger i april och maj för att träna på att få de bakre konsonanterna att flyttas framåt i munnen så att språkljuden blir korrekta. Storasysters språkförmåga är mycket god, med bra grammatik och en ett stort ordförråd, men med uttalet är det lite si och så.

Efter besöket fick stora damen följa med till jobbet en stund innan Henry och daddy kom och hämtade henne. Väldigt kul i 10 minuter och sedan, när tejpen tagit slut och pappret var färdigritat och stämplat, hur tråkigt som helst. 


2 kommentarer:

  1. Vad härligt att han tecknade två ord, man blir ju så stolt då:) roligt att följa din blogg! Vi tecknar med vår son Leo och håller också på att lära oss.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är verkligen fantastiskt varje gång han tecknar till oss, en 16-månadersbebis som kan berätta att han vill ha mer smörgås, välling eller vatten. Ganska häftigt!

      Radera