onsdag 20 februari 2013

TUFF dag 3

Akta dig!

Sätt dig!

Sluta bråka!

Det är inte farligt!

Tänk stora, bestämda tecken långt från kroppen, tänk tydlighet och glöm inte mimiken. Lär dig grundtecknet men glöm det sedan och använd rummet runt dig för att visa position och riktning.

Översättningsövningar där det gäller att glömma texten och tänka i bilder. Teckentolka en barnbok. Förklara spelregler.

Fatta när den döve killen berättar hur alla busiga ungar slängde sig över honom för att kittla honom när de kom tillbaka från mellanmålet på eftermiddagen.

Bli ganska nöjd med sig själv.

Bli glad för att en medförälder blivit beviljad fullt vårdbidrag för sitt barn i samma ålder som Henry och samtidigt komma på sig själv att känna sig förbannad, bitter och missunsam.

Inte fullt så nöjd med sig själv och förbannad, åter igen, på hur konstigt och godtyckligt Försäkringskassan fattar sina beslut.

4 kommentarer:

 1. Börjat köra hjälp och ägoverb, fof (frågeordsfrågor) obs glöm inte ögonbrynen här! Oxh ja/nej frågesatser. Assimilationer. Bokstavering. Polysyntetiska tecken. Genuina munrörelser..? ; o) Ang fk. Förstår pi känslan. Endera dag ska ni vinna. Men först lite blod, svett och tåtar. Vem är den döve killen. Nyfiken i en strut. Men frågan är väl opassande. Hela världen ska ju inte veta att han blivit överfallen av småglin idag. Kram och ha det så kul i fortsättningen. Jag har en del material själv. Kan fota oxh skicka dem till dig om du vill öva mer hemma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh ja, vill gärna ha massor av material. The more the better!

   Japp, kommit in på happ/fu och ägoverb, ja/nej frågor och öppna frågor, brukar bokstavera vägskyltar och innehållsförteckningar (och anser förövrigt att bokstaven m borde strykas och även bokstavering för ord längre än tre bokstäver, säger bara avakado...), polysyntetiska tecken (älskar hur man kan använda det, brukar använda "leta" när Zoë undrar var hennes saker ligger). Däremot har vi inte kommit in på assimilationer och genuina munrörelser men det kommer väl så småningom. Kul är det iallafall!

   Radera
 2. Polysyntetiska tecken finns det en hel bok om. Skriven av "farfar" dvs Lars Wallin. Det är något som barnen använder sig mycket av. Kanske du har sett filmerna på lilleman när han berättat om hästar och ridning och så? Där kan man se mycket av polytecken. Ja du bokstaveringen är ett helvete för nästan alla nybakade. Jag kämpar fortfarande med finlandssvenskans a-ö efter 5 år... ; o) Fixar material åt er. Jag kan göra kortfilmer också. Kram och hälsa H-Y

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mmmm, har sett filmsnuttarna. Sötare får man leta efter :-)

   Skönt att höra att alla kämpar med de infernaliska bokstäverna, och kortfilmer låter kanon. Tar tacksamt emot all hjälp jag kan få.

   H-Y hälsar tillbaka!

   Radera