måndag 25 februari 2013

Paddor och appar

Henrys absoluta favorit just nu är den nya iPad som införskaffades igår. Vi har länge velat ha en läsplatta och eftersom Apple har de absolut bästa pedagogiska apparna blev det en iPad. En lyckligare unge än Henry är svårt att hitta, han sitter i makens knä och knädansar till musiken, han tecknar hund när han hör hundskall och katt när han ser foton på katter och han ser rakt av lycklig ut.

Henrys andra stora intresse, förutom iPaden, är lampor. Så fort han ser en lampa tecknar han och säger "ampa". Träffar han nya människor spänner han ögonen i dem och pekar genast ut närmsta lampa. Häromdagen pekade han ut varenda gatlampa på väg till affären och hem igen, och igår konverserade han en dam i lunchkön på Ikea, 10 minuter av "ampa dä" och mycket pekande samt tecknande.

Överlag kommunicerar Henry extremt mycket för tillfället, det är mycket tecknande, mycket prat och en extremt tydlig och livlig mimik. Inga riktiga ord förutom "ampa dä" men väldigt mycket ljudande och härmande, han tecknar både daddy och storasysters persontecken (men vägrar försöka sig på mamma....) och pekar på allt han ser. Bilar, fåglar, lastbilar, hundar, ja allt låter ungefär likadant (bwmm-bwmm-bwmm). Hästar, hundar och kor är spännande men inte lika spännande som apor och elefanter.

1 kommentar:

 1. Hej!

  Det här med Ipad...ojoj vad Alva njuter av den! Jag införskaffade den för min dåliga syn skull, för den är så grymt bra handikappsanpassad. Men sen så upptäcktes fler användningsområden för den haha :-) Köpte appen Pekbok - för barn och den är en succé! Och Talking Tom går hem i alla lägen. Plus att jag har massa videoklipp med barnprogram, tecken för barn osv!
  Värd vartenda krona!
  Dock fick jag investera i ett skärmskydd för att den skulle klara av Alvas slitage haha :-)

  Ha det!
  //Tobbe

  SvaraRadera