måndag 18 februari 2013

TUFF dag 1

Imorse packades barn och halva (hela) bohaget in i bilen för transport till den stora metropolen Önnestad för fem dagars teckenspråksutbildning på Önnestads Folkhögskola. Som förälder till ett hörselskadat barn har vi hela 240 timmars på oss att lära ett helt nytt språk; svenskt teckenspråk. Det hörselskadade barnet själv har inte samma rätt till teckenspråket, men det är ett helt annat inlägg som vi kan ta en annan dag. Sveriges politiker har gentilt beslutat att 240 timmar räcker så här befinner vi oss nu, redo att erövra ett nytt språk.

Veckan har börjat lite väl lugnt för min del, vi började med en halvtimmes fika klockan tio, följt av lunch mellan tolv och ett och sedan en halvtimmes fika vid tre innan vi slutade kvart i fem. Lite för många pauser men det kanske behövs, vad vet jag? Vi började iallafall med en gemensam presentation där vi vi fick intervjua varandra i par och sedan berätta inför hela klassen. Lyckades klämma fram en liten presentation med namn, familjesituation, jobb, bostadsort och fritidsintresse (vansinningt svårt tecken) och var hyfsat nöjd med min prestation. Efter detta eldprov delades vi in i grupper och där dog det lilla självförtroendet jag hade.... En A4-sida med vinterrelaterade tecken (jag gick på introduktionskursen på senvåren/försommaren, alltså inga vintertecken alls) där jag kunde typ tre tecken, som sedan följdes av meningar som "Har du vinterdäck eller dubbdäck på din bil?" eller "Akta dig så att du inte får istappar i huvudet!"

Blir nog bra det här.
4 kommentarer:

 1. Du kommer att klara det galant. Strunt i självförtroendet och fokusera på varför du är där. Du ska lära dig!

  Och pauser behövs för inlärning. Tråkigt men sant. Använd dem klokt. Diskutera det ni har lärt er lektionen innan. Bearbeta det på ett annat sätt. Strunta i om du känner dig dum inför de andra.

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Fri + tid + intresse =) Jag lyckades minsann läsa ut tecknen!
  Ja ni lär då inte har brist på fritidsintresse framöver ;-)

  Jag har förresten hittat en sida: www.spreadthesign.com, som faktiskt är användbar.

  Ha så trevligt i Önnestad! // Tina i Hbg

  SvaraRadera