fredag 27 juni 2014

Som en nål i en höstack

Igår var Henry och storasyster på utflykt med förskolan. Alla barn fick sina fina gula västar på och promenerade sedan den dryga kilometern ner till havet och en lekplats som ligger fantastiskt vackert 50 meter från havet med fri sundsutsikt.

Den här lekplatsen, liksom de flesta andra lekplatser, är omringad av sand.

Framåt eftermiddagen ringde den ena förskolepedagogen. Henry har tappat magneten till CI't. Vi har letat och letat och letat överallt men kan inte hitta den. Har ni någon extra? 

På spolen som fästs mot Henrys huvud finns en liten magnet som skruvas fast (för att styrkan ska kunna justeras) och denna lilla magnet hade ramlat av spolen. En liten magnet som är 5-7 mm bred och ungefär lika hög. I en gigantisk sandlåda. Som att leta efter en nål i en höstack.

Jag fick tag i CI-teamets koordinator, berättade vad som hänt och möttes av ett hjärtligt asgarv. Då har ni ju semestern räddad. Hahaha! Hon lovade att skicka en magnet redan på eftermiddagen så att den förhoppningsvis hinner komma redan innan helgen.

När maken kom hem från jobbet packade vi in oss, barnen och några metallrör i bilen och körde iväg för att åtminstone försöka hitta denna lilla magnet i den stora stora sandlådan. Maken fick reda på av förskolepersonalen ungefär var Henry hade varit och lekt för att avgränsa operation leta magnet något. Han klev ut ur bilen, gick till rätt lekinstallation, böjde sig fram och plockade magneten från en stolpe!

Total letad tid ca 3 sekunder!

Note to self och förskolepersonal: börja alltid leta i närheten av metallobjekt och i Henryhöjd.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar