torsdag 27 december 2012

Här händer det grejer!

Henrys språkutveckling har precis tagit ett jätteskutt framåt och som förälder blir jag löjligt stolt och glad över att mitt lille geni kan uttrycka fler och fler saker. Häftigt att se hos ett normalt barn och ännu häftigare att se hos Henry eftersom han måste jobba hårdare, åtminstone med talet.

Under julen har han snackat VÄLDIGT mycket om lampor, både "aigh" (engelska) "ampa" (svenska) och tecknat LAMPA. Han har också varit tydligt med när han vill ha något att dricka (tecknat VATTEN och samtidigt uttryckt ljud, typ a-a). Han säger "ack" (tack) och "baba" (bye bye), och en massa andra en,- två och trestaviga ljud som alla betyder olika saker.

juldagsmorgon efter utdelning av presenter
Idag hände då det riktigt stora, Henry har för första gången tecknat PAPPA och samtidigt sagt något som skulle kunna låta som daddy! När han ändå höll på passade han på att säga "kaka" när han ville smaka på makens Christmas cake samt tecknade GRÖT mycket tydligare än vad han gjort tidigare. Massor av beröm blev det och han tecknade PAPPA flera gånger efter det. En helt fantastisk känsla!!

pappa
Henrys variant av PAPPA innebär att han lägger pekfingret på pannan. Så småningom kommer han att ta fingret mot hakan men det kommer när det kommer. Det var iallafall extremt tydligt att det var daddy han menade.


1 kommentar:

  1. Aw! Alva säger pappa men precis som Henry så vill inte hennes pekfinger göra rörelsen från pannan och ner till munnen. Utan pekfingret är vid munnen så länge. Stolt man är ändå, eller hur! :-)

    Jag måste säga att det är en riktigt häftigt att era barn (och även ni) har tre språk som grund!

    Ha det!
    //Tobbe

    SvaraRadera