söndag 25 januari 2015

Konsumenttest

Idag testade vi Cochlears CI-kådis 2.0, aka Aqua+ för första gången. Dyr som poker är den och kostnaden täcks inte av något landsting (så vitt jag vet iallafall). Det är en ordentlig investering som krävs för de familjer där det finns flera bilaterala CI-bärare.

Henry och jag byggde ihop skyddet innan vi åkte till simskolan, enklare att pilla med det hemma än att ge sig på det halvstressad i simhallen med två barn som ska byta om och bli klara inför bad. Den här gången lyckades jag få av öronkroken utan att den gick sönder. Fick allt bitar på plats, hängde hela konkarongen på örat och möttes ett par minuter senare av ett Cetit fungejaj inte mamma. Just det, den här varianten av CI-kådis kräver uppladdningsbara batterier. Isär med allt, på med nytt batteri och nytt försök. Lagom sena kom vi tillslut iväg till simhallen.

Henrys betyg då: Jo, han verkade nöjd. Det hade varit bra att kunna höra och bada tyckte han. Jag tyckte att han reagerade snabbare vid de olika övningarna, CI i kombination med lite stödtecken verkar bli väldigt bra.

Det slutgiltiga betyget kommer vid nästa veckas simskola. Önskar unge herrn ha sitt CI på ger vi skyddet godkänt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar