söndag 4 januari 2015

Telefonsnack

Henry älskar, liksom sin syster, att prata i telefon. Kan tänka mig att det har att göra med att unge herrn överlag är en extremt snacksalig människa, tyst är man när man sover enligt Henry. Jag har under en längre tid observerat Henry när han pratar telefon och kan nog, iallafall just nu, konstatera att han inte verkar ha några problem med att höra. Han använder både hörapparatsörat och CI-örat, och båda verkar fungera riktigt bra. Eftersom han är högerhänt blir det ofta hörapparatsörat som används och det är inte ofta jag märker att han byter öra. De gånger han gör det pratar han med en person som inte är daddy, mormor eller jag, dvs de personer han pratar oftast med.

På väg hem idag från en extradag på jobbet ringde jag hem till maken för att kolla läget lite, jag hörde Henry i bakgrunden men vi pratade inte med varandra. Någon halvminut efter det att maken och jag avslutat vårt samtal ringde telefonen igen.

Hej mamma! Daddys telefon var inte trasig så jag kunde också prata med dig.

Vad gör då för något?

Jag leker med bilar och vi har varit ute och lekt.

Var det kul?

Jaaa!

Kan jag få prata med daddy?

Okej. Hej då, vi ses sen!

(Tydligen hade Henry velat prata med mig när jag ringde men just då blev det inte så. Detta tolkade han som att telefonsamtalet hade brutits innan han han prata. Typ rätt, det avslutades av oss vuxna vilket enligt Henry måste inneburit att telefonen inte fungerade. Logiskt.)

Det känns väldigt bra att kunna föra en konversation per telefon med min son, att få höra hans stämma och få respons på det jag säger känns kanon och jag njuter. Kanske kommer det inte att fungera på samma sätt senare men just här och just nu älskar min son att prata med mig i telefon.


1 kommentar:

  1. =) =) =)

    Det är lite så jag tänker; För Henry har det inte funnits något annat sätt att höra än så som han gör nu. CI är hans naturliga hörsel och han kommer (under gynnsam ljudmiljö, förstås) att få ungefär samma hörselreferenser som ett normalhörande barn. Som vuxen med CI har man oftast ett hörselminne som säger att "nämen, så här SKA det inte låta" och kan inte lika naturligt ta till sig och "köpa" allt som Henry gör. Jag har tex efter fyra år med CI inte samlat tillräckligt mod att prata i telefon med okända. (Utom på jobb där tekniken är nästintill optimal, till en kostnad av sisådär 120kkr...)

    Heja Henry!

    SvaraRadera