måndag 26 maj 2014

Ny höpappapat

När vi var nere i Lund för en tre veckor sedan tyckte audionomen att det var dags för en hörapparat med lite mer kräm i, dagens silverbeiga lilla sak pallar inte riktigt med tyckte hon. Idag ringde Henrys audionom från Helsingborg och vi bestämde att hon beställer hem en styck Phonak Sky Q-SP i velvet black till en styck Henry, att utprovas efter hennes semester. Så, någon gång i augusti får Henry en hörapparat som känner av omgivningens ljud och anpassar sig därefter, som är mindre vattenkänslig och som även är större och lite klumpigare än dagens pyttelilla Oticon Safari. Kanske får han lite mer jämnvikt mellan CI-örat och hörapparatörat med den nya.

Med tanke på att han var lagom imponerad av sin nya insats som han fick idag kan det bli spännande att byta till en helt ny hörapparat. Hur förbereder man egentligen en 2,5-åring på att få nytt ljud?1 kommentar:

  1. Att byta hörapparater är det jobbigaste jag vet.. Huvudvärk, gnäll och det tar ett par dagar innan man kommer in i de nya ljuden. Att förbereda går nog inte så mycket, men att ta det väldigt lugnt efteråt med ljud. Att läsa av varje signal. Jag grävde ner mina hörapparater i blomjorden när jag var liten. Men det blir bättre. Och teckenspråket underlättar helt klart!

    SvaraRadera