fredag 4 april 2014

Irritationsmoment

Henrys specialpedagog var på förskolan för några veckor sedan och observerade honom. Under observationen kom fram att personalen inte längre tecknade särskillt mycket till Henry och övriga barn "eftersom föräldrarna inte vill att vi använder TAKK". Någon gång längs resan har personalen fått för sig att vi förbjudit dem att teckna med Henry eftersom de inte använder teckenspråk utan tecken som stöd (TSS/TAKK). Det vi har bett dem om är att försöka undvika att använda tecken som endast finns inom TAKK och att säkerställa att de använder tecken som finns i teckenspråket, absolut inte att inte teckna.

Tänk om de bara dubbelkollat med oss att de uppfattat saken rätt! Vi hade ett möte i december med förskolans specialpedagog och personalen på Henrys avdelning. Av olika anledningar fick vi aldrig handlingsplanen för underskrift, hade vi fått den hade vi plockat upp missuppfattningen där och då och inte behövt vänta tills nu.

Oh well, huvudsaken är väl att de nu vet vad vi önskar. Vi vet hur mycket Henry har nytta av tecken och hur mycket han gillar det, så självklart vill vi att han ska få så mycket han bara kan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar