torsdag 30 maj 2013

Förskolemöte

Personalen på Henrys tilltänkta förskola önskade ha ett litet avstämningsmöte med oss, de ville berätta lite mer om hur de tänkt sig lägga upp arbetet kring Henry och lära känna Henry lite mer innan det är dags för honom att börja på riktigt. Idag efter jobbet kom vi dit, hela familjen, och satte oss kring fikabordet. Storasyster sprang ut och lekte med bästisen som fortfarande var kvar och vi andra slog oss ned och lyssnade till pedagogerna.

Tre personer kommer att ha hand om totalt 17 barn i åldrarna 1,5 till 5. I mitt tycke en alldeles för stor grupp men vi som föräldrar har inte så mycket att säga till om. Det är som det är och vi får bara se till att det fungerar för Henry. En extra resurs kommer att finnas tillgänglig 14 timmar i veckan, antagligen blir det så att ordinarie personal fokuserar mer kring Henry under de timmarna. Jag hade gärna sett en teckenspråkig resurs men åter igen får vi väl vara glada att extra resurstimmar blivit beviljade, det är inte alla som ens får det. En av pedagogerna har jobbat med TAKK (tecken som alternativ och kompletterande kommunikation) tidigare och trots att det inte är teckenspråk är det ändå ett sätt att introducera tecken på. Absolut bättre än inget alls. De har redan nu börjat med att introducera tecken vid morgonsamlingen och barnen verkar uppskatta det.

Vi passade på att visa hur Henrys CI och hörapparat fungerar, hur man byter batterier och liknande. Vi kommer säker att få göra detta flera gånger men tänkte att det kunde vara bra att ha fått se dem en första gång, känna lite, pilla lite, fråga lite.

Huvudpersonen själv satt under hela mötet och underhöll framförallt en av pedagogerna, L, med konstant pladder och tecknande. Han är verkligen inte tyst någon längre period och det är underbart att höra. Genom tecken förmedlade att han ville ha mjölk, kaka och ost. Han slängde gurka på golvet och smulade smörgåsrån (allt för att hålla sig vaken så sent på eftermiddagen). Vid hemfärd visade han att han minsann kan säga både "cyka" (cykel) och "ajk" (bike).

Imorgon, dags för habmöte med specialpedagogkarin och kuratorlina.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar