torsdag 25 oktober 2012

Ampap!

Henry har verkligen börjat kommunicera på riktigt den senaste tiden och det är så oerhört underbart att få se. Häromdagen stod jag nere i hallen (vardagsrum och kök på ovanvåningen) och höll Henry i famnen. Han var väl lite sugen på något gott så han pekade uppåt och sa "uhhh". Första gången han gjorde det var jag lite osäker på att han faktiskt menade att han ville gå upp men han har visat samma gest och samma ljud vid flera tillfällen.

Han har också börjat prata om lampor väldigt mycket, han tecknar "lampa" och säger samtidigt "ampap". Frågar vi honom var lampan är blir han lycklig, tittar mot lampan, tecknar och pratar. Skithäftigt!

Idag var det dags att träffa Henrys nya audionom, maken fick förtroende för henne och hon verkar ha en vettig inställning. Vid tidigare besök har audionomen konstaterat att Henry haft ganska mycket vax i öronen (vanligt att få vaxproppar när man har insatser i öronen hela dagarna), nya audionomen konstaterade också att han hade mycket vax och gick därför och hämtade en läkare som fixade problemet. Gillar proaktiva människor!

Audionomen hade också lite tankar inför ett eventuellt CI; eftersom Henry fortfarande kommer att använda hörapparat tyckte hon att vi lika gärna kan behålla den överflödiga hörapparaten som en reserv "fast den nog inte kommer att fungera när ni väl behöver den". Trots att hörapparaten är Henrys har vi den endast till låns så egentligen borde vi väl lämna tillbaka den. För att slippa köra till Lund stup i kvarten tyckte hon också att vi kanske kan fortsätta att göra hörseltester, och insatser till hörapparaten, i Helsingborg.

Skönt är det iallafall att ha fått en ny audionom, en audionom vi har förtroende för och som vi känner har koll på saker och ting.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar