fredag 31 augusti 2012

CI-utredning

Så, första steget i CI-utredningen avklarad. Narkosen gick utmärkt och fem minuter efter det att läkarna blev klara satt Henry med oss i väntrummet och drack välling och åt isglass. Personalen på Barnkirurgen var helt underbara och vår lille charmör skaffade sig nya kompisar på nolltid. Han vet att charma vuxna så liten han är!

Hörseltestet visade att Henry har en grav hörselskada och att han nog kan vara en bra kandidat för CI, antagligen blir det så att han får ett CI på sitt sämsta öra och behåller hörapparaten på det bättre örat. Detta är tydligen en ganska vanlig åtgärd när barnet har lite hörsel kvar och ger oftast ett bra resultat.

Min rädsla var att läkaren skulle komma tillbaka efter testet och säga att hörapparater kanske kommer att räcka så jag blev faktiskt ganska glad att Henry hör så dåligt som han gör. Jag tror att han kommer att ha en mycket bättre chans att ta till sig tal med ett CI än med bara hörapparater.

Men, framme vid ett CI är vi inte ännu. Först ska vi träffa CI-läkaren igen för mer information om vad det innebär att leva med CI. Henry måste röntgas (och sövas, igen) för att undersöka att hörselsnäckan inte är missbildad och att skallbenet ser bra ut och är tillräckligt tjockt för att klara av ett implantat. Efter allt detta kommer ett beslut fattas och jag hoppas givetvis att det blir åka av!

Inför narkosen med Emlaplåster på båda nävarna

Nyvaken och glassugen

Nyvaken och leksugen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar