tisdag 18 februari 2014

TUFF - dag två

Självförtroendet, som var gott efter gårdagens skoldag, fick sig en ordentlig törn direkt vid den inledande övningen på morgonen. Ny dag och ny lärare och nytt sätt att teckna. Snabbt gick det och mindre tydligt var det, men så småningom blev det bättre. Precis på samma sätt som olika människor pratar på olika sätt tecknar givetvis olika personer på olika sätt. 

Större delen av dagen ägnades åt meningsbyggnad, frågefraser, påståendefraser och avläsning, allt i en salig blandning. Nyttigt och roligt och kul att för första gången i vår teckenresa inte bara nöta in en massa olika tecken utan också att bygga meningar och beskriva saker och tänka på hur rummet kan användas för att beskriva lägen, vem som finns med, var de finns i förhållande till varandra och så vidare.

Eftermiddagen ägnades åt sammansatta ord, både tecken som är svenskpåverkade, dvs tecken där två tecken sätts samman till ett och där det svenska ordet är samma som tecknet, som badboll eller cyckelkorg och genuina tecken som exempelvis nyttig och läxa där två tecken är sammansatta till ett helt eget ord.

Efter skoltid fixade vi årets första grillning. Kvällsmaten på det här stället är mindre bra och helfabrikatet rosa svampiga kyclingnuggets går helt bort. Oätliga bitar ugnsbakat restavfall i panering tillsammans med översaltat ris och sötsur sås på flaska är inte ok att betala för så med lite hjälp av lärare fixades grill och picnicbord fram och halvgemensam grillkväll råddades ihop. Morgondagens kvällsmat pizza föranleder ett besök till Kristianstad...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar