onsdag 19 februari 2014

TUFF - dag tre

Den stora TUFF-tröttheten har kickat in hos de flesta närvarande, både barn och vuxna. Onsdagarna är alltid den jobbigaste dagen av någon outgrundlig anledning. Imorgon kommer att kännas lättare, tiden kommer att gå alldeles för snabbt och redan på fredag vid lunch är det slut för den här gången. Det är oftast först på torsdagen jag kommit igång ordentligt och jag skulle så väldigt gärna vilja fortsätta en vecka till för att riktigt komma in i lärandet.

Förmiddagspasset användes till att försöka banka in alla dessa småord (ex ibland, eventuellt, kanske, måste, ska, eller, brukar, behöva osv) som är så svåra att komma ihåg, för att få in lite fler moment bokstaverades orden för att sedan tecknas. Så, både bokstavering (som för övrigt borde vara förbjudet för ord med fler än fyra bokstäver. Inte okej, Språkrådet, att det inte finns tecken för clementin och andra långa ord. Tecken tack!) och avläsning samtidgt som glosinlärning. Innan lunch hans det också med lite genuina sammansatta tecken, som en fortsättning på gårdagens avslutande sammansatta tecken.

Lunchen var vidrig, hur man kan misslyckas med en enkel sak som köttfärssås och spaghetti gär över mitt förstånd, men det går tydligen utmärkt om man tappar både saltkar och pepparkar i samma bytta köttfärs.  Efter den riktigt smaskiga och delikata lunchen hoppade vi över till lite fasta orala komponenter, det vill säga tecken som inte har ett svenskt motsvarande ord. HYFF, PAFF, OMY, PY, PIE, PÄ som alla betyder en massa olika saker. Framåt eftermiddagsfikat lite avläsningsövning framför datorskärmen och sist på dagen översättningar från svenska till teckenspråk. Något slut i pallet efter denna dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar