måndag 9 februari 2015

Va? Va' sa du?

Är det treåringen i Henry som ger sig tillkänna eller har hans hörsel plötsligt blivit mycket sämre?

Va sa du? 

Va?

Jag känner igen beteendet från storasyster, hon hade mycket selektiv hörsel i samma ålder och det var mycket va? och vad sa du? från henne. Just nu väljer jag att tolka alla va? som ett sätt att testa oss. Går det att få mamma att inte upprepa sig om jag säger va femtielva gånger tycks han tänka. Ännu har han inte lyckats, jag upprepar vid vareviga va? trots att jag innerst inne bara vill strunta i det.

Skulle jag däremot fråga om han vill äta lite glass eller titta på en film kommer inte ett endast litet va? utan ett rungande JA!


2 kommentarer:

 1. Hej! Hamnade på din fantastiska blogg då jag googlat extremt mycket om hörselnedsättningar. Jag och min sambo har precis fått reda på att vår dotter har hörselnedsättning på båda sina öron och vi är nu i de skedet där vi sörjer (känns patetiskt egentligen) och försöker acceptera att hon kommer behöva hjälpmedel resten av livet för att kunna höra bättre. Tror att din blogg kommer att kunna hjälpa oss mycket på vägen och framförallt att man vet att de finns fler i samma situation! Har du kontakt med fler som har barn med hörselnedsättningar? Kram Emma

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för fina ord! Har också varit där ni är nu och det är inte lätt, många känslor som far runt i kroppen. Det är viktigt att komma ihåg att alla känslor är okej, att det är okej att vara arg, förbannad och ledsen men också okej att inte sörja. Alla hanterar det på olika sätt.

   Jag kan varmt rekommendera gruppen Hörselskadade barn på facebook. Nu är gruppen uppe i mer än 700 föräldrar och det finns massor av kompetens, stöd och förståelse där. Hoppas att vi ses där!

   /Emma

   Radera