måndag 6 januari 2014

Teckenspråkskonversation

Igårkväll satte jag Henrys CI-batteri på laddning för att fem minuter senare lägga CI't i torkboxen, dra ut kontakten till batteriladdaren och sätta igång torkboxen....

Konstigt nog var batteriet inte laddat nu på morgonen (det andra batteriet är skickat till CI-teamet eftersom det råkat ut för en fallolycka) så medan batteriet laddat har vi kört en teckenspråksmorgon. Känslan av att teckna till Henry att vi ska göra bananpannkakor till frukost och få ett benanpannkaka! tillbaka är mäktigt! Att teckna Nu får du gå och tvätta munnen och händerna när frukosten var klar och få ett ljudligt tack maten tillbaka, följt av promenad till badrummet för tvätt känns fint.


2 kommentarer:

 1. Hej. Var det så att Henry opererades på ena sidan först o den andra senare? Vad berodde det på? Har en kille på 9 mån som inte hör på något öra, blir med största sannolikhet CI i vår. Vi hoppas att de opererar båda sidorna direkt, vet du hur vanligt det är? Kan ju fråga i fb-gruppen oxå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Henry hör såpass bra i dagsläget att han inte behöver ett andra CI utan han har CI+HA. Det sägs tydligen att kombinationen CI och hörapparat ger en mer nyanserad ljudbild och för de flesta är det nog så. Känner till vuxna som har ett CI och där hörapparaten inte alls gör någon nytta. Så länge Henrys hörsel är som idag är det inte alls aktuellt med ett andra CI men skulle hans hörsel försämras kraftigt så hade vi fått titta på det igen.

   Det där med operation av ett eller två CI'n samtidigt verkar vara olika från sjukhus till sjukhus. I Lund verkar det som att de oftast tar båda samtidigt medan de exempelvis i Stockholm inte lika ofta verkar göra det. Olika synsätt från de olika CI-klinikerna antar jag ligger bakom.

   Radera