måndag 25 juni 2012

Att göra slut

Idag gjorde vi slut med Henrys audionom och det kändes fint! Det var hon som gjorde slut men det gjorde inget, vi skulle gjort slut i vilket fall som helst. Vi tog upp det här med hörapparaterna som vi vill att Henry får prova och att vi inte var nöjda med hennes svar förra gången vi tog upp ämnet. Hon blev vansinnigt defensiv och inte blev det bättre när vi återigen la fram våra argument och återigen poängterade för henne att vi endast är nöjda med det bästa för Henry. 

Surt blev det och resultatet blir att vi flyttar över audionombesöken till Lund där de har erfarenhet av Widexapparaterna. "Ni får inte vara kvar här om ni vill ha de apparaterna". Sörjer inte direkt utan ser fram emot kompetensen som finns i Lund, lite längre att köra men vad gör det? Så länge Henry får något positivt utav det skulle jag kunna köra till månen!

Under allmänt muttrande gjöt audionomen även nya insatser, igen. Detta blir fjärde paret sedan Henry fick sina hörapparater i april. Justerade även upp volymen i hörapparaterna vilket inte var helt populärt, vi testade lite olika ljud, djurläten och nyckelskrammel. Läskigast var ett ganska lågt muuuuuuu från en ljudbok, tårar och allt men efter lite övertalning gick det så småningom bättre.

Efteråt satt vi i kafeterian och fikade en liten stund, alltid ett bra tillfälle att samla tankarna och diskutera besöket. Både jag och maken har gått runt och funderat på om vi kanske inte bara överreagerat lite på audionomens sätt men efter dagens besök var vi rörande överens om att ett byte är en mycket god idé. Varken han eller jag har förtroende för henne, något som känns viktigt att ha för en av de viktigaste personerna i Henrys liv.

Nu har vi inga besök inplanerade på en hel månad, i slutet av juli är det dags för hörseltest och läkarbesök, kanske kan vi då komma lite närmre orsaken till Henrys hörselskada. I augusti är det dags för ny insatsgjutning och förhoppnings kommer vi ner till Lund inom några månader för att få de nya hörapparaterna.

1 kommentar:

  1. Vissa som jobbar inom vården borde inte jobba där- Har stött på alldeles för många som på grund av okunskap, envishet och en ovilja att samarbeta med sina patienter, är direkt olämpliga...
    Hur kan man som medmänniska köra över någon annan bara för att man tycker på ett sätt och alla andra borde tycka som en själv?
    Jag upprepar, hittar ni en pärla till audionom, så släpp den aldrig! :-)

    //Tobbe

    SvaraRadera